GAMA KAMERA


Hastaya verilen radyoaktif madde gama ışıması yapar. Gama kristal vasıtasıyla ışıması algılanarak alınan fotonlar önce görülebilir ışığa, PMT vasıtasıyla da elektriksel sinyale çevrilerek radyoaktif maddenin toplandığı organın görüntüsü alınıyor.

İki dedektörlü gama kamera sistemleri statik, dinamik, tüm vücut, gated, SPECT, Gated-SPECT görüntüleme yöntemleriyle nükleer tıp görüntülemesi yapılabilir.

Görüntü alma ve dedektör pozisyonlama kontrol birimleri bulunur ve dedektörlerde kristaller ve foton çoğaltıcı tüpler ve kolimatör takımı bulunur. Her bir dedektörde foton çoğaltıcı tüp için anolog-sayısal çevirici bulunur. Dedektör enerji değerleri 56-511 kV aralığında olur.

EKG tetikleyici, veri toplama bilgisayarı ve veri işleme bilgisayarı bulunur.

Veri toplama bilgisayarının RAM bellek miktarı en az 512 MB, işlemci hızı en az 440 MHz, hard disk kapasitesi en az 9GB, ekran kartı kapasitesi en az 4 MB olur.

Veri işleme bilgisayarının RAM bellek miktarı en az 1 GB, işlemci hızı en az 650 MHz, hard disk kapasitesi en az 40 GB, ekran kartı kapasitesi en az 16 MB olur. Planer Gated Kardiyak Ejeksiyon Fraksiyon, First-Pass Ejeksiyon, Kardiyak Şant, Genel SPECT, REnal (MAG3), Beyin Kan Akımı Segmental, Safra Kesesi Ejeksiyon Fraksiyon, Mide Boşalma, Tiroid Uptake, Paratiroid Analiz Yazılımları; PET, CT ve MR görüntüleri ile görüntü birleştirme yazılımı; Kardiyak Gated SPECT/Tomo Analiz ve Motion Correction Yazılımı; Renal Analiz ve GFR Yazılımı; Akciğer Ventilasyon-Perfizyon Analiz ve Segmentasyon Yazılımı bulunur.

Gama Kamera sisteminin maksimum içsel sayım hızı herbir dedektör için 250 kcps olur.

Çalışma voltajı 220 V monofaz-50 Hz veya 400 V trifaz 50 Hz olan sistemleri vardır



0 yorum: