Tomotherapy Cihazı Nedir ?


biyomedikalmuhendislik.com

Tomotherapy radyasyon dilim-by-dilim (dolayısıyla kullanımı teslim edildiği radyasyon tedavisinin bir tür Yunan önek tomo- , \\\"dilim\\\" anlamına gelir). Teslimat bu yöntem tüm tümör hacmi bir kerede ışınlandı edildiği eksternal radyasyon terapisi diğer biçimleri farklıdır.



Tarihçe





Tomotherapy ilk uygulaması Nomos Corporation tarafından geliştirilen Corvus sistemi idi. [ 1 ] Bu yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT) planlanması ve sunulması için ilk ticari sistem oldu. Yalnızca beyinde kullanım için tasarlanmış olan orijinal sistem, radyasyon her dilim teslimat arasındaki hastanın hareket önlemek için bir katı kafatası bazlı sabitleme sistemi dahil edilmiştir. Fakat bazı kullanıcılar [ kim? ] sabitleme sistemi kaçınmış ve vücudun farklı yerlerinde tümör tekniği uygulanır.

Tomotherapy , ya Helisel Tomotherapy, bir şeklidir bilgisayarlı tomografi (BT) eşliğinde IMRT veya Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi nispeten yeni bir tür, radyasyon tedavisi dağıtım sistemi. Sistem geliştirildi Wisconsin-Madison Üniversitesi profesörü Thomas Rockwell Mackie , Ph.D. ve Paul Reckwerdt. Küçük bir megavoltage x-ışını kaynağından bir CT x-ışını kaynağından benzer bir biçimde monte edilen ve geometrisi tedavisi kurulum pozisyonda gövdesinin CT görüntü sunmak için olanak sağlandı. Orijinal planlarının kilovoltage CT görüntüleme dahil olmasına rağmen, mevcut modellerin megavoltage enerjileri kullanabilirsiniz. Bu kombinasyon ile, cihazın modern bir görüntü kılavuzluğunda radyoterapi (IGRT) sağlayabilen ilk cihazlardan biri oldu. İlk hastaların NIH tarafından finanse edilen Hibe Programı Projesi himayesinde Profesör Minesh Mehta, MD, gözetiminde Wisconsin Üniversitesi\\\'nde, 2002 yılında tedavi edildi.





Genel Esasları





Genel olarak, radyasyon tedavisi (Radyoterapi) tümör boyunca doz homojenliği üzerinde güçlü bir güven ile geliştirdi. Tomotherapy iki önemli sorunlar doğurur tümör değişik yerlerinde radyasyon sıralı teslim şekillendirir. İlk olarak, bu yöntem \\\"alan eşleştirme\\\" olarak bilinen ve onunla birlikte tümörün çıkan sıcak ve / veya soğuk nokta olan iki bitişik alanlar arasında bir az-daha-mükemmel uyum olasılığı getiriyor. İkinci sorun, bu hizmet sunumu sırasında hastanın veya tümör hareket ederse, sonra tekrar, sıcak veya soğuk nokta neden olacaktır. Birinci problemin üstesinden gelmek ya da en azından ışını iletim sisteminin dikkatli bir yapı ile, en aza indirgenebilir. İkinci tedavi teslim boyunca hedef konumuna dikkat gerektirir.

Diğer satıcılar \\\'sistemlerine göre çok erken IMRT bir kitle pazarı çözüm sağlanır, çünkü Corvus tomotherapy sistemi büyük bir popülerlik kazandı. Genel olarak, doz homojenliği alanında eşleşen konuda endişe göreceli eksikliği sorumlu olabilecek 3 boyutlu konformal radyoterapi daha IMRT daha azdır.

Kullanılan Corvus sistemleri hala bir dizi olmasına rağmen, bu sırada, TomoTherapy Inc tarafından imal Hi-Art sistemi kullanılan primer tomotherapy cihazdır. TomoTherapy TomoHD sistemlerinin kullanılması da vardır. Diğer radyoterapi ekipman üreticilerinin son zamanlarda yay kullanarak IMRT sunma yöntemleri geliştirerek tam 360 derece tedavi yay ile birleştiğinde kısa tedavi süreleri meydan karşılık verdiler. Önemli fark bu yöntemlerin böylece tam hacimsel ışınlama sağlayan, standart medikal lineer hızlandırıcılar uygulanmış olmasıdır.





Hasta geçiren tomotherapy, yüz ve vücut kaplı.



Kez TomoTherapy \\\"üzerine kiriş\\\" normal karşılaştırılabilir radyoterapi tedavi süreleri (ortak bir prostat tedavisi için zamanında 3-5 dakika ışını hakkında) ama günlük CT için ek bir 2-3 dakika eklerim. Günlük BT radyasyon ışınları tam yerleştirmek için kullanılan ve operatör tedaviyi düzenlemek için izin verir gerekir kilo kaybı veya tümör küçülmesi (adaptif radyoterapi). Nedeniyle hastanın anatomisi değişikliği Akciğer kanseri , baş boyun tümörleri , meme kanseri , prostat kanseri , Stereotaktik radyocerrahi (SRS) ve stereotaktik vücut radyoterapi (SBRT) yaygın TomoTherapy kullanılarak yapılan tedaviler bazı örneklerdir. TomoTherapy ilk klinik kullanımda iken 2002 Dr Minesh Mehta, MD önderliğinde, Wisconsin Üniversitesi\\\'nde, üzerinde 300\\\'den fazla siteleri artık orada Kanada , Amerika Birleşik Devletleri , Avrupa ve Asya .

Kendi iç koruma ve az yer kaplaması nedeniyle, TomoTherapy Hi-Sanat ve TomoTherapy TomoHD tedavi makineleri yerdeğişir radyoterapi suit kullanılan sadece radyoterapi makineleri vardır. Suit iki farklı türleri mevcuttur: Limited İngiltere merkezli bir Onkoloji Systems tarafından geliştirilen hareketli bir kamyon ve Pioneer, hangi TomoTherapy Inc tarafından geliştirilen TomoMobile. Ikincisi Birleşik Krallık ve Avrupa taşımacılık kanunu şartlarının gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen ve daha az beş hafta da radyoterapi tedaviler sunan, somut bir pad üzerinde yerleştirilen bir yer birimdir edildi.


















0 yorum: